Думаю, що у вас бувало таке, що ви купили банани і якось забули про їхнє існування. У мене таке періодично трапляється, на жаль, набагато частіше, ніж мені цього хотілося б.
Викидати мені їх не хотілося, тому доводилося шукати якісь способи їхнього використання.
Я знайшла їх і спробувала приготувати, ділюся ними з вами.
Приготуємо з вами Банановий хліб та Бананові панкейки. Готувати їх дуже просто. Інгредієнтів багато не знадобиться, здебільшого все є вдома.
Банановий хліб
Не знаю, чому він називається саме хлібом, тому що це скоріше кекс. Він солодкий та ароматний, ми їмо його разом із чаєм, як десерт.
Для приготування знадобиться:
- пюре з 3 бананів
- 2 яйця
- 100 грам цукру
- 200 грам пшеничного борошна
- жменю горіхів, будь-яких. У мене були грецькі
- 100 грам розтопленого маргарину
Як готувати:
Подрібніть горіхи ножем.
Змішайте всі інгредієнти в мисці за допомогою міксера або віночком. Консистенція у маси виходить “як на оладки”.
Підготуйте форму для випікання. Краще взяти вузьку та прямокутну. Застеліть її пергаментом для випікання. Якщо у вас м’яка силіконова форма, просто змастіть її маслом.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Кекс готується близько години.
Бананові панкейки
Це один із моїх улюблених рецептів. Раніше я часто готувала їх на сніданок.
Їх можна віднести до розряду дієтичних, якщо ви не додаватимете цукор. Тільки не виключайте з інгредієнтів олію, без неї це вже не панкейки.
Для приготування знадобиться:
- пюре одного банана
- 2 ст.л цукру
- яйце
- 180 грам борошна
- 1 ч.л розпушувача
- дрібка солі
- 2 ч.л цукру
- 2 ст.л олії
- 250 мл коров’ячого (рослинного) молока, можете замінити на воду
Як готувати:
Змішайте всі інгредієнти у мисці.
Випікайте на сухій сковороді. Ви можете перевертати панкейк, як побачите бульбашки.
Повторюйте процедуру, доки суміш не закінчиться.
Подавайте з ягодами, фруктами та чим захочете. Можете полити медом, згущеним молоком, або корисним сиропом.
Ці страви можна приготувати і із звичайних бананів.