Menu
crmok.com.ua
  • Головна
  • Зв’язок
crmok.com.ua
Живе пиво. Що це? Хто у ньому живе? Відмінність живого пива від звичайного

Живе пиво. Що це? Хто у ньому живе? Відмінність живого пива від звичайного

Популярність пива у світі представлення не потребує. Але початківцям пивоварам і любителям пива зустрічається не тільки класичне перше пиво, що попалося з пляшки, куплене по акції, а й «живе» пиво. Така назва викликає запитання. Ми вирішили розповісти про живе пиво докладніше. Про пиво у пляшках читайте тут https://sunduk-pub.kiev.ua/?p=6922.

Відмінності живого пива від звичайного

  1. Термін зберігання. Живе пиво у холодильнику протягне 3-4 дні, тому відкладати дегустацію не варто. Звичайне (пастеризоване) пиво зберігається 30 днів і більше.
  2. Зовнішній вигляд. Якщо налити живе пиво в прозорий келих і подивитися на світло, то можна побачити бурштиновий колір, що іскриться.
  3. Піна та бульбашки. Пінна шапка у живого пива має бути щільною і триматися не менше 5 хвилин. Бульбашки, що піднімаються з дна келиха, говорять нам про насиченість вуглекислою кислотою. Триває це близько 30 хвилин.

Живе пиво. Що це? Хто у ньому живе? Відмінність живого пива від звичайного

Особливості живого пива

  1. Виробництво. Живе пиво, мабуть, не пастеризується. Це впливає на бродіння, яке не припиняється. Найкраще живе пиво пробувати у спеціальних барах, у магазинах живе пиво гарної якості зустрічається нечасто.
  2. Термін зберігання. Перед розливом пиво може зберігатися 1-3 місяці у спеціальних контейнерах за нульової температури. Якщо температура підвищиться, то смак пива відразу зміниться, т.к. дріжджі почнуть гинути. На п’ятий день зберігання пиво повністю втратить усі смакові якості.
  3. Фільтрування. Живе пиво завжди каламутне, тому що в ньому ще є залишки солоду та дріжджі. Після фільтрації нічого цього не залишається, і пиво стає прозорим.

Чому воно живе?

Терміну «живе пиво» немає у принципі. Це – спритне формулювання маркетологів, яке привертає додаткову увагу до продукту. Вона презентує пиво як напій більшої натуральності та якості. Почасти це справді так: живе пиво має більш насичений смак, ніж пастеризоване, воно зберігає живі мікроорганізми, не містить сторонніх добавок. Але якщо хочемо називати живе пиво правильно, ми повинні говорити «непастеризоване».

Добавить комментарий Отменить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Рубрики

  • Авто
  • Діти
  • Краса та догляд
  • Кулінарія
  • Про все
  • Ремонт
  • Тварини
©2025 crmok.com.ua | Powered by WordPress and Superb Themes!